06-50881528
info@prismasecurity.nl

Veilig Ondenemen Scan

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten heeft in juni 2013 op de vakbeurs Safety Security Amsterdam de ‘Veilig Ondernemen Scan’ gelanceerd. De scan is een hulpmiddel waarmee ondernemers niet alleen een beter veiligheidsbewustzijn kunnen ontwikkelen maar ook om passende preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen.

De minister benadrukt het belang van de eigen verantwoordelijk van ondernemers maar zei tegelijkertijd dat de overheid op een goede manier moet faciliteren. De scan, die het afgelopen jaar door 2000 ondernemers is getest, is wat betreft Opstelten een goed voorbeeld van zo’n ‘samenwerking’. “De scan is concreet, tastbaar en gratis. Maar de verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de ondernemer”, aldus Opstelten.

 

Inbraak, diefstal, …
De Veilig Ondernemen Scan is een korte digitale vragenlijst waarmee een ondernemer zicht krijgt op de risico’s op criminaliteit en onveiligheid. Aan de orde komen inbraak, diefstal, overval, overlast, vernieling, geweld, afpersing en ICT-criminaliteit.

Direct na het invullen ontvangt de ondernemer een uitgebreid en onafhankelijk advies over gedragsbeïnvloedende, organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen die de ondernemer kan treffen om zich beter te wapenen tegen criminaliteit. Net als de scan is het advies gratis, en beschikbaar via www.veiligondernemenscan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.