06-50881528
info@prismasecurity.nl

Overvalsubsidie

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

Bedrijven en bewoners die dit jaar zijn overvallen, kunnen kosten van beveiligingsmaatregelen terugkrijgen. Het maximale bedrag is 1000 euro voor bijvoorbeeld kluizen, beveiligingscamera’s of verlichting bij de voordeur.
Het betreft een nieuwe regeling die met terugwerkende kracht geldt voor heel 2011. De extra subsidieregeling is een uitkomst van de Taskforce Overvallen.
Woningen en bedrijven die eenmaal zijn overvallen, maken extra kans opnieuw doelwit van een overval te worden. Daarom heeft het ministerie van Justitie de regeling in het leven geroepen.
De aanvraag moet vóór 1 juli 2012 (volgend jaar dus) bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven zijn ingediend: www.schadefonds.nl
 
Teeven overhandigt 100.000e aanvraag aan Schadefonds Geweldsmisdrijven
Het Schadefonds Geweldsmisdrijven stond 28 augustus 2012 stil bij de ontvangst van de 100.000e aanvraag. Een gedenkwaardig moment. In 36 jaar heeft het Schadefonds 100.000 aanvragen van slachtoffers van geweldsmisdrijven of hun nabestaanden ontvangen. Al die jaren staat het erkennen van onrecht dat hen is aangedaan voorop.

Tijdens de bijeenkomst, waar samenwerkingspartners en medewerkers ruim waren vertegenwoordigd, heeft de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de heer Teeven, de 100.000e aanvraag overhandigd aan de voorzitter van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, Ludo Goossens. Teeven gaf in zijn toespraak aan het belangrijk te vinden dat slachtoffers niet dubbel gedupeerd raken: eerst door de schade van het misdrijf en daarna financieel. De schadevergoeding dient zoveel mogelijk uit de portemonnee van de dader te komen, maar er zijn ook veel misdrijven, waarbij de dader niet bekend is. In die gevallen kunnen slachtoffers terecht bij het Schadefonds voor een tegemoetkoming in de schade. Teeven benadrukte dat de betrokkenheid bij slachtofferbeleid de laatste jaren is gegroeid, in de politiek, maar ook in de samenleving. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk dat het Schadefonds doet.
 
[btn_light_download target=”https://www.prismasecurity.nl/wp-content/uploads/2012/08/Aanvraag-uitkering-voor-slachtoffer.pdf”]Aanvraag overvalsubsidie[/btn_light_download]  
 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.