06-50881528
info@prismasecurity.nl

Cybersecurity

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

Internet of Things (IoT) is een term die wordt gehanteerd voor een netwerk van apparaten die zijn aangesloten op het internet om gegevens te verzamelen en uit te wisselen. Zo’n netwerk van apparaten levert een enorme hoeveelheid data op, waardoor we in staat worden gesteld het leven op een geautomatiseerde manier beter, comfortabeler, veiliger, gezonder en duurzamer te maken. Cybersecurity is essentieel om al deze apparaten en hun software goed te beveiligen tegen criminele hackers.
 
Beveiligen van data en informatie
Hoe gaan we om met de beveiliging van data en informatie? Welke beveiligingsmaatregelen moeten er genomen worden? Hoe kunnen we ons wapenen tegen cyberdreigingen? En hoe gaan we om met de nieuwe Europese privacywetgeving? Privacygevoelige informatie staat open en bloot op het internet in de vorm van contracten, foto’s, kopieën van paspoorten et cetera. Dit kan eenvoudig leiden tot afpersing, identiteitsfraude en privacyschending. Voor het beveiligen van deze hoeveelheid data, zijn preventieve cybersecurity maatregelen nodig. Hiervoor dienen de cyberrisico’s in kaart gebracht te worden.
 
Doelen
Particulieren en bedrijven zijn meestal slecht voorbereid op cyberdreigingen. DDoS aanvallen en ransomware-besmettingen zijn immers aan de orde van de dag. Ruim 60% van ondernemend Nederland heeft al te maken gehad met cybercrime. Het aantal cyberincidenten neemt nog steeds toe en de schade in Nederland bedraagt naar schatting 10 miljard per jaar. Bedrijven lopen enorme risico’s in de vorm van bedrijfsspionage, verlies van persoons- en bedrijfsgegevens. Naast imago-schade kunt u hoge boetes oplopen. Investeren in cyberveiligheid van uw bedrijf is daarom van groot belang.
 
Privacywetgeving
Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG), Algemene verordening gegevensbescherming. De nieuwe privacywetgeving houdt in dat:
• er duidelijk wordt vermeld met welke doeleinden de persoonsgegevens worden verwerkt via een privacyverklaring,
• de verzameling van persoonsgegevens wordt beperkt tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden,
• u eerst wordt gevraagd om uitdrukkelijke toestemming om persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist,
• er passende beveiligingsmaatregelen worden genomen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat dat ook wordt geëist van partijen die in uw opdracht persoonsgegevens verwerken,
• uw recht wordt gerespecteerd om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te wijzigen of te verwijderen.
Voor meer informatie over deze privacywetgeving, klik op de volgende link:
AVG privacywetgeving

 
Kansen
Voor beveiligingsinstallateurs liggen er veel kansen en mogelijkheden waarbij er nauw samengewerkt kan worden met MKB- en ICT-bedrijven om de veiligheidsrisico’s te verkleinen of zelfs te voorkomen. Van de installateur wordt namelijk verwacht dat hij de verantwoordelijkheid neemt om op een veilige manier apparaten en applicaties te installeren en een onderhoudscontract af te sluiten. Dit geldt niet alleen in het bedrijfsleven maar ook in de retail.
 
Call To Action
Wat kan Prisma Security als onafhankelijk adviesbureau voor uw bedrijf betekenen?
Samen kunnen we de cyberrisico’s in uw bedrijf in kaart brengen zodat u de juiste preventieve cybermaatregelen kunt treffen om de cyberveiligheid op alle niveaus van uw bedrijf te vergroten.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.