06-50881528
info@prismasecurity.nl

Evaluatierapport VKB subsidieregeling naar Tweede Kamer

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een evaluatierapport van de VKB subsidieregeling naar de Tweede Kamer gestuurd naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek door de DSP groep uit Amsterdam.
De VKB subsidieregeling is een onderdeel van het Actieplan Veilig Ondernemen (AVO).

De VKB regeling werkt zo dat de ondernemers eerst inzicht krijgen in de risico’s en mogelijke beveiligingsmaatregelen van het bedrijf met een veiligheidsscan op maat. De veiligheidsscan wordt door ondernemers zeer gewaardeerd omdat ook de beveiligingsadviseurs een gedegen en breed advies geven dat de ondernemer helpt bij het maken van de juiste keuzes. De VKB regeling heeft gezorgd voor meer kennis over de risico’s en de te nemen maatregelen bij de ondernemers.

Vooral de startende bedrijven hebben veel baat bij de tips en adviezen op organisatorisch vlak. De kosten van de subsidieregeling wegen op tegen de baten. Een op de drie ondernemers heeft meer geld uitgegeven dan noodzakelijk was om voor subsidie in aanmerking te komen. De investeringsfactor ten opzicht van de kosten bedraagt 1,6. Er is een duidelijke voorkeur voor elektronische maatregelen. Door de VKB regeling worden de deelnemers ook gestimuleerd om organisatorische en bouwkundige maatregelen te nemen. Op basis van dit onderzoek kan niet gezegd worden of de veiligheid van de ondernemers feitelijk is verbeterd. Wel geven de ondernemers aan dat zij en hun werknemers zich veiliger voelen.

In de VKB regeling 2012 is een cameraplan verplicht gesteld om zo de kwaliteit van de de installatie van de camera’s te verbeteren. De gespecialiseerde leverancier dient hiervoor te zorgen. Ook is digitale veiligheid een belangrijk onderdeel geworden van de veiligheidsscan. Hierbij wordt met name gekeken naar de computerdata en de back-up faciliteiten.
 
Voorbeelden van gesubsidieerde maatregelen:

– Alarminstallatie
– Hang- en sluitwerk
– Hekwerk
– Pinautomaat (mobiel)
– Kluis, afroomkluis
– Kassa’s
– Valsgelddetectie
– Camera’s
– Beveiligingsverlichting
– DNA-spray
– Virusscanner, Firewall
– Inschakeling ICT deskundige
– Training hoe om te gaan met ongewenst gedrag van klanten
 
De verwachting is dat de VKB regeling ook in 2013 navolging krijgt.
 
Wij zijn door de overheid aangesteld als een onafhankelijk en erkend VKB adviesbureau om de veiligheidsscan voor uw bedrijf uit te voeren.
Stuur ons een e-mail: info@prismasecurity.nl  U kunt ons ook bellen: 046 – 4 115 118
 
We zijn u graag van dienst.
 

Met vriendelijke groet,
Prisma Security
 
Manuel Janssen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,