06-50881528
info@prismasecurity.nl

Cameratoezicht binnenstad draadloos!

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

Draadloze videotransmissie

In de binnenstad is het niet altijd mogelijk om de videokabels in de grond te leggen bij het realiseren van cameratoezicht. De winkeliers willen zo weinig mogelijk overlast tijdens de installatie van de cameramasten. De oplossing hiervoor is om de videobeelden draadloos te versturen. Hiervoor is een kwalitatief hoogwaardig transmissiesysteem nodig.
Met het multi-directionele systeem is het mogelijk een WiFi-cloud aan te leggen welke niet alleen gebruikt kan worden door de veiligheidsdiensten maar eventueel ook door het winkelend publiek.

Wettelijk kader
Het handhaven van de openbare orde in de publieke ruimte is conform artikel 151c Gemeentewet. Er kan in principe worden gekozen voor één van de volgende niveaus van cameratoezicht:

1. Observatie (waarnemen)
2. Verificatie (herkennen)
3. Identificatie

Ieder niveau van cameratoezicht stelt specifieke eisen aan het camerasysteem.
Naar aanleiding van de eisen en wensen wordt een risicoinventaris uitgevoerd en wordt beoordeeld of cameratoezicht noodzakelijk, proportioneel en subsidiair is. Indien de gemeenteraad er mee instemt, kan er een Request for Proposal (RFP) worden opgesteld om vervolgens het CCTV project Europees aan te besteden.

Videobeelden maximaal 4 weken bewaren!
Digitaal cameratoezicht valt onder de wet beveiliging persoonsgegevens (WBP). De opgenomen videobeelden mogen max. 4 weken worden bewaard (sinds 2012). Voorheen was dit 24 uur.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.