06-50881528
info@prismasecurity.nl

Van reactieve naar proactieve bewaking

Bent u op zoek naar een slimme CCTV-oplossing? U wilt bijvoorbeeld het bestaande cameratoezichtsysteem in uw stad efficiënter inzetten?
Op het gebied van publieke veiligheid valt immers veel winst te behalen m.b.v. een gefaseerde transitie van Safe naar Smart. Het bewakingsproces verschuift dan van reactieve naar proactieve bewaking. De operationele taken van politie en BOA worden hierdoor veel effectiever. Vervolgens kan de overstap worden gemaakt naar “predictive security” om veiligheidsincidenten in de toekomst zelfs te kunnen voorspellen!
Wij kunnen u hierbij ondersteunen en begeleiden bij het opstellen van een programma van eisen t.b.v. een offerte- of aanbestedingstraject.

 

Slimme camera’s
Om dit te kunnen realiseren zijn aanvullende analytics nodig (o.a. gezichtsherkenning, afvaldumping, samenscholing, 1,5 meter detectie, tellen van bezoekers, nummerplaat- detectie etc…). Enkele analytics werken op basis van artificiële intelligentie (AI). Hierdoor kunnen verdachte situaties beter worden gesignaleerd en vastgelegd. Ook is een goede video synopsis van belang om de gewenste videobeelden in het beeldarchief snel te kunnen terugzoeken.
Welke slimme software en cameratechnieken het meeste bijdragen aan de veiligheid in uw stad, stellen wij als beveiligingsspecialisten samen met u proefondervindelijk vast.

 

Opslag in de “cloud”
De opslag van videobeelden gebeurt m.b.v. een videomanagementsysteem (VMS) op uw eigen server of in een lokaal datacenter (private edge cloud) dat voldoet aan de eisen op het gebied van cybersecurity en AVG
Wilt u genieten van meer voordelen zoals  flexibiliteit, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beheer en onderhoud op afstand en een lagere TCO, dan is het wellicht voor u interessant om over te schakelen naar een publieke of hybride cloud oplossing. Ook zeer geschikt voor monitoring en beheer van meerdere locaties. De opgeslagen data is encrypted en blijft te allen tijde eigendom van de klant.

 

Proof of Concept
We willen graag onze propositie met u bespreken en deze eventueel demonstreren in een proefopstelling door gebruik te maken van het bestaande cameratoezichtsysteem in uw stad. Op deze manier kunt u zelf de meerwaarde ervaren.

 

VSAAS
Het afsluiten van een all-in VSAAS-abonnement (video surveillance as a service) behoort ook tot de mogelijkheden zodat u niet meer hoeft te investeren in hard- en software en onderhoud.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.