06-50881528
info@prismasecurity.nl

Slimme deurbel geeft schijnveiligheid!

Veel Nederlanders hebben een slimme deurbel aangeschaft. Echter wat de meesten niet weten is dat het permanent filmen van de openbare weg niet mag. Alleen filmopnames van uw eigendom is toegestaan waarbij enige overlap onvermijdelijk is volgens de richtlijnen van de politie! M.a.w. als er illegaal wordt gefilmd, kunnen er boetes opgelegd worden. Wat verder onbekend is dat de opgenomen camerabeelden in de cloud eigendom worden van de cloudprovider.

Autoriteit Persoonsgegevens
Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is dit volstrekt illegaal omdat de camerabeelden niet mogen worden afgestaan.
Let op: de slimme deurbellen worden het minst goed beveiligd en kunnen dan eenvoudig worden gehackt waarbij criminele hackers kunnen meekijken en zien wanneer je weg gaat en thuis komt! Nu worden er door het ministerie subsidies verstrekt om de problemen in de wijk m.b.v. een slimme deurbel op te lossen zonder voldoende rekening te houden met de AVG-eisen. Dit is schijnveiligheid!!!

AVG-wetgeving
Als een slimme deurbel wordt toegepast moet sowieso voldaan worden aan de Nederlandse AVG-privacyrichtlijnen. Om problemen in de openbare ruimte op te lossen zal de gemeente met een structurele bewakingsoplossing dienen te komen die valt binnen de gemeentewet 151c (openbare orde en veiligheid). Voor het private domein zijn er ook deurbellen verkrijgbaar waarbij je de videobeelden kunt opslaan op een geheugenkaartje in de slimme deurbel. Je bent dan niet gebonden aan een (cloud)abonnement en je kunt niet gehackt worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.