06-50881528
info@prismasecurity.nl

NDAA Compliant

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat er omstreden Chinese bewakingscamera’s (Hikvision, Dahua) in 50 gemeenten in Nederland hangen.
Alle 342 gemeenten werden gevraagd naar de in gebruik zijnde bewakingscamera’s waarvan er 150 reageerden. Ook bij de ministeries in Den Haag hangen veel van deze Chinese bewakingscamera’s.
Het zijn populaire en goedkope camera’s maar wel controversieel. Ook in Nederland. Er zijn zorgen over spionage, sabotage en schendingen van mensenrechten in het Westen van China door de genoemde fabrikanten.|

De bewakingscamera’s van deze merken worden misbruikt door een mogelijk achterdeurtje om mee te kijken is de vrees. Zo’n bewust ingebouwd achterdeurtje is overigens in de praktijk nooit aangetroffen. Alle beschuldigingen worden door deze Chinese fabrikanten van de hand gewezen. 10 gemeenten hebben besloten om deze camera’s uit te faseren of denken er over na.
In de Verenigde Staten mogen deze Chinese camera’s binnen de overheid niet meer worden toegepast. Hiertoe heeft de Amerikaanse Overheid in 2021 een wetsartikel aangenomen dat verbiedt om bepaalde Chinese producten te gebruiken voor Overheid, Defensie en Strategische doeleinden.
Concreet houdt dit in dat de Federal Communications Commission (FCC) nieuwe producten van deze Chinese merken niet meer zal of kan goedkeuren. Ook bestaande goedkeuringen worden herroepen en OEM-producten van deze merken worden verboden.
Door het verbod op deze merken in de VS, is de term NDAA Compliant ontstaan. Hiermee kunnen leveranciers bevestigen dat hun producten niet afkomstig zijn of onderdelen bevatten die afkomstig zijn van deze Chinese bedrijven.
NDAA is een Amerikaanse afkorting (National Defense Authorization Act). In steeds meer landen (ook buiten de VS) worden de genoemde zorgen serieus genomen en zal men de genoemde risico’s vermijden.

Klik hier voor het complete NOS-artikel

 

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.