06-50881528
info@prismasecurity.nl

Effectieve analyse videobeelden in Smart City

Graag wil ik u informeren over de slimme toepassing van videodata en een korte uitleg over onze visie op de Smart City ontwikkelingen en specifiek de rol van BriefCam software waarmee videodata effectief kan worden geanalyseerd.

Smart City
De insteek is het onderzoeken hoe we binnen de gemeente breder gebruik kunnen maken van de bestaande bewakingscamera’s en infrastructuur. Bij voorkeur op een multidisciplinaire manier dus over diverse domeinen (verkeer, parkeren, veiligheid etc).
Hiervoor hanteren we steeds meer de combinatie van beweegbare PTZ-camera’s voor dynamische surveillance alsook multi-directionele camera’s voor vaste beeldhoeken en aanvullende beeldinformatie.
Als voorbeeld noem ik de Axis Q6010-E netwerkcamera. Klik hier voor meer informatie.
Je kunt dit doen door de camera als sensor en tevens als processor in te zetten om videoanalyse te doen. 

Deep Learning

Steeds meer cameraleveranciers ontwikkelen hiervoor hun eigen cameraprocessor die optimaal voor video is getuned en steeds meer rekenkracht biedt voor dergelijke processen. Er zijn momenteel nieuwe camera’s op de markt die voorzien zijn van een Deep Learning Processing Unit (DLPU) om steeds verdergaande AI-processen in the edge (camera) te kunnen doen. Klik hier voor een toepassingsvoorbeeld waarbij afvaldumping wordt geanalyseerd middels Artificial Intelligence.
De camera die hierbij gebruikt kan worden is bijvoorbeeld de nieuwe fixed box camera Q1615-LE MkIII van Axis voor City surveillance. 
Zie persbericht hier en informatief filmpje hier.

BriefCam
Daarnaast zien we ook systemen die op basis van unieke videointelligentie uit videodata zowel achteraf als realtime veel meer data kunnen genereren uit beeldmateriaal wat voor een bredere toepassing kan worden ingezet.
Met BriefCam kunnen camera’s steeds breder en effectiever worden ingezet in met name steden. Een aantal Nederlandse steden zijn of gaan hiermee binnenkort aan de slag.
Als voorbeeld noem ik het complete Video Content Analytics platform van BriefCam® dat videobeelden beter en effectiever kan doorzoeken en daarmee bijdraagt aan het verkrijgen van situationeel bewustzijn en het genereren van operationele intelligentie en stuurinformatie uit videodata.

Drie naadloos geïntegreerde oplossingen:

– Beoordelen (review)
Uren van videobeelden beoordelen en doorzoeken in minuten om snel tot verdere opsporing of vervolgacties te komen (met name interessant voor politie).

– Reageren (respond)
Situationeel bewustzijn bereiken door gebruik te maken van geavanceerde analyses voor realtime meldingen om gevoeligheid en nauwkeurigheid in evenwicht te brengen.

– Onderzoeken (research) 
Het genereren van kwantitatieve inzichten voor operationele efficiëntie en data gedreven besluitvorming.

BriefCam is in staat deze informatie te genereren en daarnaast in dashboard te presenteren in meerdere vormen en voor meerdere domeinen. Hieronder zie je enkele voorbeelden van dashboards voor diverse domeinen gegenereerd met dezelfde sensoren (netwerk video camera’s):

In het kader van COVID-19 is het met de laatste editie van BriefCam het volgende mogelijk:

– contact tracering
– fysieke afstand
– bezettingsbeheer
– gezichtsmasker detectie

Voor meer informatie, zie dit filmpje

BriefCam heeft een integratie met het Genetec en Milestone videomanagementsysteem waardoor de videodata direct ingezet kan worden t.b.v. de operationele processen en waarbij de observanten direct via het dashboard worden geattendeerd op toenemende publieksstromen, aanwezigheid en onderlinge afstanden (1,5 m). 
Het dashboard kan worden aangepast naar wens en behoefte voor de diverse afdelingen (veiligheid, mobiliteit, economische zaken (retail) etc.) waarbij alleen de gegenereerde metadata wordt weergeven zonder videobeelden waardoor privacy kan worden gewaarborgd conform de AVG-richtlijnen.
Op deze manier kan er maximaal gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur en met de huidige camera als (visuele) sensor.

Indien u kennis wil maken met dit slimme zoeksysteem kan dit middels een virtuele of fysieke sessie zodat u dit zelf kunt ervaren.
Samen kunnen we bekijken hoe dit voor uw gemeente voor zowel de korte termijn (COVID-19) als de middellange- en lange termijn waarde kan toevoegen in de digitale transformatie van de stad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.