06-50881528
info@prismasecurity.nl

Camerabewaking op maat!

U bent ondernemer en overweegt één of meerdere camera’s aan te schaffen om uw bedrijf beter te beveiligen. Met behulp van de acht onderstaande tips kunt u zich voorbereiden:

  1. Bepaal uw doel van camerabeveiliging: hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan identificatie, herkenning of observatie. Kies in overleg met uw beveiligingsspecialist uw type camera conform IEC62676.
  2. Is het voor u belangrijk om de camerabeelden lokaal of in de cloud te registreren zodat u de beelden kunt terugkijken?
  3. Wellicht wilt u de “live” en opgenomen camerabeelden ook “remote” kunnen bekijken?
  4. Zijn er speciale camerafuncties van belang (o.a. audio, video-detectie, video-analyse, PTZ-sturing)?
  5. Let op de privacyaspecten die samenhangen met cameratoezicht, zoals die in de AVG zijn aangegeven. U mag als werkgever alleen camera’s in uw bedrijf ophangen als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Dat wil zeggen dat u het doel, bijvoorbeeld fraudebestrijding, niet op een andere manier kan bereiken. U dient een gerechtvaardigd belang te hebben. Cameratoezicht moet noodzakelijk en onderdeel zijn van een totaalpakket aan maatregelen. Wellicht is er voor uw organisatie een DPIA (privacy analyse) nodig.
  6. Raadpleeg een erkend en onafhankelijk veiligheidsexpert en bepaal de effectiviteit in de mix van beveiligingsmaatregelen en de haalbaarheid in relatie tot uw budget. We kiezen vervolgens een erkende leverancier/installateur op het gebied van camerabewaking voor de installatie van uw camerasysteem.
  7. Sluit bij voorkeur uw camerasysteem aan op een particuliere alarmcentrale (PAC) of videomeldkamer zodat bij een incident de camerabeelden real-time kunnen worden doorgestuurd naar de particuliere alarmcentrale. Na verificatie kan de alarmcentrale uw camerabeelden direct doorsturen naar de meldkamer van politie, ambulance en brandweer (Live View).
  8. Vraag uw installateur op het gebied van camerabewaking om een opleveringsbewijs als het camerasysteem is geïnstalleerd. Wees u bewust dat bij aanschaf van een camerasysteem periodiek onderhoud nodig is om de beeldkwaliteit op peil te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.