06-50881528
info@prismasecurity.nl

15 jaar Prisma Security

Uw onafhankelijk beveiligingsadviseur voor bedrijven en overheden.

24 februari blijft altijd een speciale datum. Dat was 15 jaar geleden het moment dat ik mijn eigen bedrijf startte. Het was spannend om in 2006 in de beveiligingsbranche een onafhankelijk adviesbureau te beginnen. De mooie opdrachten werden hoofdzakelijk gescoord via mond-tot-mondreclame.

Er waren vele hoogtepunten waarvan ik er een wil benoemen waardoor mijn bedrijf een vliegende start heeft gemaakt: Samen met Alphatron Security en 3S-Systems hebben we een grote Belgische opdracht van busmaatschappij DE LIJN mogen binnenhalen: camerabewaking voor 1400 bussen en trams!

Subjectief veiligheidsgevoel
Ook zorginstellingen en MKB-bedrijven kwamen voorbij. Zij vonden het belangrijk om te starten met een risicoanalyse, zodat ze vooraf wisten waar ze aan toe waren. Het is als adviserend deskundige belangrijk om goed naar de wensen van de klant te luisteren. Naast de technische en juridische vereisten voor beveiligen speelt zeker ook het subjectieve veiligheidsgevoel een belangrijke rol. Ik ga dan ook altijd pragmatisch te werk en uiteindelijk bestaat de veiligheidsoplossing te allen tijde uit een mix van veiligheidsmaatregelen.

Slimmere camera’s
In de afgelopen 15 jaar mocht ik ook bestuursorganen van diverse (grote) steden adviseren en begeleiden bij het implementeren van cameratoezicht in de binnenstad. Camera’s worden steeds slimmer en kunnen tegenwoordig uitgerust worden met AI-algoritmes waardoor ik voor elk veiligheidsprobleem een oplossing kan bedenken. Uiteraard gebeurt dit binnen de grenzen van de AVG-privacywetgeving. Ik vind het interessant om telkens nieuwe cameratechnieken te onderzoeken om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

Bewaken zonder te investeren
‘Big data’ uit nieuwe datacenters geeft ons de komende jaren veel handvaten om camerabeelden te kunnen analyseren en daarmee gebeurtenissen te voorspellen. Het investeren in bewakingssystemen zal verschuiven naar een bewakingsdienst waarbij de klant maandelijks een VSAAS-fee betaald: Video Surveillance as a Service. Een interessante en aantrekkelijke ontwikkeling voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid in binnensteden en op bedrijven(terreinen).

Wil je met mij eens vrijblijvend van gedachten wisselen over veiligheid?
Bel me dan maar meteen even voor een afspraak: 06 – 50 88 15 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.